ACUPUNTURA I FERTILITAT
Des de fa un cert temps l’Acupuntura ha anat guanyat prestigi en quant a la seva utilitat en els tractaments mèdics relacionats amb la fertilitat. Avui sabem que l’ Acupuntura pot tenir molt d'interès en aquests tractaments i a diversos nivells:
1- Augmentar la fertilitat tant de la dona com del home
2- Incrementar la possibilitat d’èxit dels tractaments convencionals de fertilitat

Quina és la raó de l'efecte de l’Acupuntura?
Ha quedat demostrat, en estudis científics, que  l’Acupuntura té un gran efecte local pel fet de inserir agulles en una zona concreta del cos. Si apliquem agulles primes durant una estona a la zona abdominal  baixa, només per això, ja obtenim una  millora en l’arribada de sang i energia a aquesta àrea i per tant més funció en els òrgans interns ginecològics.

També sabem que l’Acupuntura regula el sistema autonòmic o vegetatiu, és a dir el sistema que regula el funcionament dels òrgans interns: en els  tractaments d’Acupuntura per millorar la fertilitat  col·loquem agulles en punts d’Acupuntura de  les zones que influeixen en les arrels nervioses d’aquest sistema, situades sobretot a les cames i a la zona sacre.

Però a més els estudis també  han demostrat que l’Acupuntura allibera endorfines en els sistema nerviós central de forma que augmenta la serenor i el benestar general de les persones i, sent aquest efecte molt important per a millorar la fertilitat, especialment si es volen realitzar processos de reproducció assistida que sovint causen, especialment a la dona, molta angoixa i estrès.

A ENERGIMED, i des de fa un temps, ens hem especialitzat en aquest tipus de tractaments. Hi treballem tant a la consulta de la Diagonal com a la Clínica Salut de la Dona Dexeus a on a més ho fem de forma integrada amb els especialistes corresponents.

En un treball presentat recentment al Col·legi de Metges de Barcelona hem informat del resultat obtingut a partir del tractament amb Acupuntura de forma complementària en 38 pacients que estaven rebent al mateix temps diferents tècniques de reproducció assistida  a la Clínica Salut de la Dona Dexeus. Tot i que de moment és un treball amb un nombre petit de pacients i que només és descriptiu, ja podem concloure el següent:

- L’Acupuntura té un efecte positiu sobre la taxa d’embaràs en les nostres pacients en combinació amb les tècniques de reproducció assistida (hem obtingut un 50% de taxa global d’embaràs  front un 37%  sense Acupuntura complementària)
- L’Acupuntura és ben acceptada i tolerada per les nostres pacients (no hi ha hagut cap complicació o efecte secundari)
- L’Acupuntura es pot emprar amb facilitat de forma combinada a les clíniques de fertilitat assistida fent que el tractament sigui més confortable i menys angoixant per les pacients. 

"Agujas para la fecundación in Vitro" Article publicat a La Vanguardia el 8 de desembre de 2014
 
Gran Via de les Corts Catalanes 620, 4rt 2a - 08007 Barcelona - Tel 93 458 29 75 / 93 532 04 83 - fax 93 458 29 75 - info@energimed.cat
Velàzquez 3, local - 08930 Sant Adrià de Besòs - Tel 93 021 85 17 / 600 20 67 17 - santadria@energimed.cat (Metro L2  Sant Adrià/Artigues)
ENERGIMED 2007 SLP - NIF B-63148142 - Incrita en el registre mercantil de Barcelona Tomo 39742, foli 0052 , full B-353207